Efteling bord: de magie van de Efteling begint al bij de entree

Als je de Efteling binnenkomt, word je meteen betoverd door de sprookjesachtige sfeer. Het eerste wat je ziet is het Efteling bord, dat boven de ingang prijkt. Dit bord is niet zomaar een bord, het is een iconisch symbool van de Efteling en het markeert het begin van een dag vol avontuur en magie.

Efteling bord

De geschiedenis van het Efteling bord

Het Efteling bord is al sinds de opening van het park in 1952 aanwezig. Het oorspronkelijke bord was gemaakt van hout en had een eenvoudig ontwerp met alleen de naam van het park erop. In de jaren 60 werd het bord vervangen door een nieuw ontwerp, dat meer kleur en detail bevatte. Dit bord was gemaakt van metaal en had een opvallende blauwe achtergrond met witte letters.

In de jaren 80 werd het bord opnieuw vernieuwd, dit keer met een nog gedetailleerder ontwerp. Het bord kreeg een gouden rand en er werden meer kleuren toegevoegd, waardoor het nog meer opviel. Dit ontwerp werd in de jaren 90 nogmaals aangepast, waarbij het bord een meer gestroomlijnde uitstraling kreeg en er meer nadruk werd gelegd op de sprookjesachtige elementen.

In 2010 werd het huidige Efteling bord geïntroduceerd. Dit bord is gemaakt van duurzaam materiaal en heeft een nog gedetailleerder ontwerp dan zijn voorgangers. Het bord is voorzien van LED-verlichting, waardoor het ook ’s avonds goed zichtbaar is. Het ontwerp van het bord is geïnspireerd op de sprookjesachtige wereld van de Efteling en bevat elementen uit verschillende attracties, zoals de draak uit de attractie Joris en de Draak en de elfjes uit de attractie Droomvlucht.

Het Efteling bord als herkenningspunt

Het Efteling bord is niet alleen een iconisch symbool van de Efteling, het is ook een belangrijk herkenningspunt voor bezoekers. Het bord markeert niet alleen de ingang van het park, maar het is ook een ontmoetingsplek voor groepen en een plek waar foto’s worden gemaakt. Het bord is zo bekend en geliefd dat het zelfs een eigen merchandise-lijn heeft, met onder andere sleutelhangers en mokken.

Maar het Efteling bord heeft ook een praktische functie. Het bord is namelijk goed zichtbaar vanaf de snelweg en dient als oriëntatiepunt voor bezoekers die met de auto komen. Het bord is ook voorzien van informatie over de openingstijden en de toegangsprijzen van het park.

De magie van het Efteling bord

Het Efteling bord is niet zomaar een bord, het is een belangrijk onderdeel van de magie van de Efteling. Het bord is het eerste wat bezoekers zien als ze het park binnenkomen en het markeert het begin van een dag vol avontuur en verwondering. Het ontwerp van het bord is geïnspireerd op de sprookjesachtige wereld van de Efteling en het nodigt bezoekers uit om deze wereld te ontdekken.

Maar het Efteling bord is meer dan alleen een uitnodiging. Het bord straalt ook een gevoel van nostalgie en warmte uit, waardoor bezoekers zich meteen thuis voelen in de Efteling. Het bord is een herinnering aan de vele mooie momenten die bezoekers in het park hebben beleefd en het belooft nog veel meer magische momenten in de toekomst.

Conclusie

Het Efteling bord is een iconisch symbool van de Efteling en een belangrijk onderdeel van de magie van het park. Het bord markeert niet alleen de ingang van het park, maar het is ook een belangrijk herkenningspunt en een ontmoetingsplek voor bezoekers. Het ontwerp van het bord is geïnspireerd op de sprookjesachtige wereld van de Efteling en het nodigt bezoekers uit om deze wereld te ontdekken. Maar het Efteling bord is meer dan alleen een uitnodiging, het straalt ook een gevoel van nostalgie en warmte uit en belooft nog veel meer magische momenten in de toekomst.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Langejan Efteling: Een iconische attractie in het hart van de Efteling.

Plaats een reactie