Efteling Blond: Het Verhaal Achter Het Bier

Als je aan de Efteling denkt, denk je waarschijnlijk aan sprookjesachtige attracties, spannende achtbanen en heerlijk eten. Maar wist je dat de Efteling ook een eigen bier heeft? Efteling Blond is een heerlijk blond bier dat exclusief verkrijgbaar is in het park en in de Efteling webshop. In dit artikel vertellen we je alles over Efteling Blond, van de smaak tot het verhaal achter het bier.

Efteling blond

De Smaak Van Efteling Blond

Efteling Blond is een heerlijk fris en fruitig bier met een licht bittere afdronk. Het bier heeft een alcoholpercentage van 6,8% en wordt gebrouwen door de Efteling in samenwerking met brouwerij de Halve Maan uit Brugge. Het bier is gemaakt van de beste ingrediënten en wordt gebrouwen volgens traditionele Belgische brouwmethodes.

Efteling Blond heeft een lichtgele kleur en een volle schuimkraag. De geur van het bier is fruitig en bloemig, met tonen van citrus en hop. De smaak is fris en fruitig, met een licht bittere afdronk. Het bier is perfect om te drinken op een warme zomerdag, maar ook heerlijk bij een stevige maaltijd.

Het Verhaal Achter Efteling Blond

Efteling Blond werd voor het eerst geïntroduceerd in 2013, ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de Efteling. Het bier werd zo goed ontvangen dat het sindsdien een vaste plek heeft gekregen in het assortiment van de Efteling. Het bier is exclusief verkrijgbaar in het park en in de Efteling webshop.

De Efteling werkt voor het brouwen van Efteling Blond samen met brouwerij de Halve Maan uit Brugge. Deze brouwerij is een van de oudste en meest traditionele brouwerijen van België en staat bekend om haar kwalitatief hoogwaardige bieren. De samenwerking tussen de Efteling en de Halve Maan zorgt ervoor dat Efteling Blond een uniek en bijzonder bier is.

Efteling Blond is niet alleen een lekker bier, maar ook een duurzaam bier. De Efteling en de Halve Maan vinden het belangrijk om duurzaam te ondernemen en hebben daarom gekozen voor een duurzame brouwmethodes. Zo wordt het bier gebrouwen met groene energie en wordt het afvalwater gezuiverd en hergebruikt.

Efteling Blond In Het Park

Efteling Blond is exclusief verkrijgbaar in het park en in de Efteling webshop. In het park kun je het bier onder andere bestellen bij de verschillende horecagelegenheden, zoals het Eethuys en het Witte Paard. Het bier wordt geserveerd in een speciaal Efteling Blond glas, dat je als souvenir mee naar huis kunt nemen.

Naast Efteling Blond heeft de Efteling ook nog andere bieren in haar assortiment, zoals Efteling Dubbel en Efteling Tripel. Deze bieren zijn ook exclusief verkrijgbaar in het park en in de Efteling webshop.

Conclusie

Efteling Blond is een heerlijk blond bier dat exclusief verkrijgbaar is in de Efteling. Het bier heeft een frisse en fruitige smaak en wordt gebrouwen volgens traditionele Belgische brouwmethodes. Het verhaal achter Efteling Blond is bijzonder en duurzaam, en het bier is een echte aanrader voor liefhebbers van speciaalbier. Als je een bezoek brengt aan de Efteling, mag een glas Efteling Blond dan ook zeker niet ontbreken!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Rolstoel: Geniet van de Efteling zonder beperkingen.

Plaats een reactie