Efteling Bijbaan: Werken in het Sprookjesachtige Pretpark

De Efteling is een van de meest populaire pretparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het park staat bekend om zijn sprookjesachtige sfeer en attracties voor jong en oud. Maar wist je dat je ook kunt werken in de Efteling? Als je op zoek bent naar een bijbaan in een unieke omgeving, dan is een Efteling bijbaan misschien wel iets voor jou.

Efteling bijbaan

Waarom werken in de Efteling?

Werken in de Efteling is een unieke ervaring. Je werkt in een sprookjesachtige omgeving en maakt deel uit van een team dat er alles aan doet om de bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen. Daarnaast biedt de Efteling als werkgever ook een aantal voordelen:

 • Flexibele werktijden: als je een bijbaan hebt naast je studie of andere verplichtingen, dan kun je bij de Efteling vaak zelf je werktijden bepalen.
 • Goede verdiensten: de Efteling betaalt zijn medewerkers een marktconform salaris en biedt daarnaast ook nog eens leuke extra’s, zoals gratis toegang tot het park en korting op merchandise.
 • Doorgroeimogelijkheden: als je goed presteert en ambitie hebt, dan zijn er bij de Efteling ook mogelijkheden om door te groeien naar een andere functie.

Welke bijbanen zijn er beschikbaar?

De Efteling heeft een breed scala aan bijbanen beschikbaar, zowel in de horeca als in de attracties. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende bijbanen:

Horeca

 • Medewerker bediening: je bedient gasten in een van de restaurants of eetgelegenheden in het park.
 • Medewerker keuken: je bereidt gerechten en zorgt ervoor dat de keuken opgeruimd en schoon blijft.
 • Medewerker kassa: je rekent bestellingen af en zorgt ervoor dat de kassa klopt aan het einde van de dag.

Attracties

 • Medewerker attractie: je bedient een van de attracties in het park en zorgt ervoor dat de bezoekers veilig en plezierig kunnen genieten van de rit.
 • Medewerker entertainment: je speelt een rol in een van de shows of parades in het park en zorgt ervoor dat de bezoekers zich vermaken.
 • Medewerker techniek: je zorgt ervoor dat de attracties en andere technische installaties in het park goed onderhouden worden.

Wat zijn de vereisten?

Om in aanmerking te komen voor een bijbaan in de Efteling, zijn er een aantal vereisten waar je aan moet voldoen:

 • Je bent minimaal 16 jaar oud.
 • Je bent flexibel inzetbaar, ook in de weekenden en op feestdagen.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • Je hebt een representatief voorkomen en bent klantvriendelijk.

Hoe solliciteer je?

Als je geïnteresseerd bent in een bijbaan in de Efteling, dan kun je solliciteren via de website van het pretpark. Hier vind je een overzicht van alle beschikbare vacatures en kun je direct online solliciteren. Het is belangrijk om een goede motivatiebrief en cv te schrijven, waarin je laat zien waarom jij geschikt bent voor de functie.

Conclusie

Een bijbaan in de Efteling is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Je werkt in een sprookjesachtige omgeving en maakt deel uit van een team dat er alles aan doet om de bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen. Daarnaast biedt de Efteling als werkgever ook nog eens goede verdiensten, flexibele werktijden en doorgroeimogelijkheden. Als je op zoek bent naar een bijbaan in een unieke omgeving, dan is een Efteling bijbaan zeker het overwegen waard.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Bosrijk Huisjes: Een Magisch Verblijf in het Sprookjesbos.

Plaats een reactie