Efteling bezoekers per jaar

De Efteling is een van de grootste en meest populaire attractieparken van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland. In dit artikel gaan we dieper in op het aantal Efteling bezoekers per jaar en wat dit betekent voor het park.

Efteling bezoekers per jaar

Geschiedenis van de Efteling

De Efteling opende haar deuren in 1952 als een sprookjesbos. In de jaren die volgden, werden er steeds meer attracties toegevoegd en groeide het park uit tot een volwaardig attractiepark. Inmiddels heeft de Efteling meer dan 40 attracties en is het park uitgegroeid tot een van de grootste en meest populaire attractieparken van Europa.

Aantal bezoekers per jaar

De Efteling trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. In 2019 waren dit er maar liefst 5,3 miljoen. Dit is een stijging ten opzichte van voorgaande jaren. In 2018 trok het park 5,2 miljoen bezoekers en in 2017 waren dit er 5,1 miljoen. Het aantal bezoekers per jaar is dus gestaag gegroeid.

Verdeling van bezoekers

De meeste bezoekers van de Efteling komen uit Nederland en België. Ongeveer 70% van de bezoekers komt uit Nederland en 20% komt uit België. De overige 10% komt uit andere landen, zoals Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

De verdeling van bezoekers over het jaar is niet gelijk. Het hoogseizoen loopt van april tot en met oktober. In deze periode trekt het park de meeste bezoekers. In de wintermaanden is het rustiger in het park en zijn er minder bezoekers.

Impact van het aantal bezoekers

Het grote aantal bezoekers heeft natuurlijk impact op het park. Om de bezoekersstroom in goede banen te leiden, heeft de Efteling verschillende maatregelen genomen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende ingangen en uitgangen en zijn er speciale wachtrijen voor mensen met een beperking. Ook zijn er verschillende restaurants en eetgelegenheden om de bezoekers te voorzien van eten en drinken.

Daarnaast heeft de Efteling ook geïnvesteerd in nieuwe attracties en uitbreidingen van het park. Zo opende in 2017 Symbolica, een nieuwe darkride, en in 2020 opent Max & Moritz, een nieuwe dubbele familieachtbaan. Deze investeringen zorgen ervoor dat het park aantrekkelijk blijft voor bezoekers en dat er voldoende capaciteit is om de grote stroom bezoekers te kunnen ontvangen.

Conclusie

De Efteling trekt jaarlijks miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland. Het aantal bezoekers per jaar is gestaag gegroeid en het park heeft verschillende maatregelen genomen om de grote stroom bezoekers in goede banen te leiden. Door te blijven investeren in nieuwe attracties en uitbreidingen, blijft de Efteling aantrekkelijk voor bezoekers en kan het park blijven groeien.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Van der Valk Efteling: Een perfecte combinatie van luxe en plezier.

Plaats een reactie