Efteling abonnement compensatie: wat zijn de mogelijkheden?

Als abonnementhouder van de Efteling heb je ongetwijfeld gemerkt dat het park in 2020 en 2021 regelmatig gesloten was vanwege de coronamaatregelen. Dit is natuurlijk vervelend, zeker als je een abonnement hebt en dus al betaald hebt voor toegang tot het park. Gelukkig heeft de Efteling aangekondigd dat abonnementhouders gecompenseerd zullen worden voor de gemiste dagen. Maar hoe werkt dit precies en wat zijn de mogelijkheden? In dit artikel zetten we alles voor je op een rijtje.

Efteling abonnement compensatie

Compensatie voor gemiste dagen

Als abonnementhouder van de Efteling heb je recht op compensatie voor de dagen dat het park gesloten was vanwege de coronamaatregelen. Dit geldt voor de periode van 14 maart 2020 tot en met 31 december 2021. De compensatie wordt automatisch verrekend met de verlenging van je abonnement. Dit betekent dat je abonnement met hetzelfde aantal dagen verlengd wordt als het aantal dagen dat het park gesloten was. Je hoeft hier zelf niets voor te doen.

Compensatie voor verlenging van je abonnement

Naast de compensatie voor gemiste dagen, biedt de Efteling ook de mogelijkheid om je abonnement te verlengen met een extra periode. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je abonnement binnenkort afloopt en je nog niet zeker weet of je het komende jaar weer vaak naar de Efteling wilt gaan. Als je gebruik wilt maken van deze mogelijkheid, kun je dit aangeven via het online formulier op de website van de Efteling. Je kunt kiezen uit een verlenging van 3, 6 of 12 maanden. De kosten hiervoor zijn respectievelijk € 15,50, € 31,- en € 62,-.

Compensatie voor parkeertickets

Als je een parkeerticket hebt gekocht voor een dag dat het park gesloten was, kun je ook hiervoor compensatie aanvragen. Dit kan via het online formulier op de website van de Efteling. Je kunt kiezen uit een vergoeding van € 8,- voor een dagparkeerticket of € 10,- voor een abonnementsparkeerticket. Let op: je kunt alleen compensatie aanvragen als je het parkeerticket via de website van de Efteling hebt gekocht. Als je het ticket bij de parkeerautomaat hebt gekocht, kun je geen compensatie aanvragen.

Compensatie voor hotelovernachtingen

Als je een hotelovernachting hebt geboekt bij het Efteling Hotel, het Loonsche Land Hotel of het Bosrijk Village, kun je ook compensatie aanvragen voor de dagen dat het park gesloten was. Dit kan via het online formulier op de website van de Efteling. Je kunt kiezen uit een vergoeding van € 50,- per nacht. Let op: deze compensatie geldt alleen als je de overnachting rechtstreeks bij de Efteling hebt geboekt. Als je de overnachting via een andere partij hebt geboekt, kun je geen compensatie aanvragen.

Conclusie

Als abonnementhouder van de Efteling heb je recht op compensatie voor de dagen dat het park gesloten was vanwege de coronamaatregelen. Deze compensatie wordt automatisch verrekend met de verlenging van je abonnement. Daarnaast biedt de Efteling ook de mogelijkheid om je abonnement te verlengen met een extra periode en kun je compensatie aanvragen voor parkeertickets en hotelovernachtingen. Wil je gebruik maken van deze mogelijkheden, dan kun je dit aangeven via het online formulier op de website van de Efteling. Zo kun je toch nog optimaal genieten van je abonnement, ook in deze bijzondere tijden.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Bungalow Park Efteling: Een magisch verblijf in de buurt van het pretpark.

Plaats een reactie