Drukke dagen Efteling: Tips om de drukte te vermijden

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Vooral tijdens de vakantieperiodes en in het weekend kan het erg druk zijn in het park. In dit artikel geven we je tips om de drukte te vermijden en optimaal te genieten van je dag in de Efteling.

Drukke dagen efteling

1. Kom vroeg

De Efteling opent haar deuren om 10 uur ’s ochtends, maar het is aan te raden om al eerder aanwezig te zijn. Zo kun je rustig parkeren en ben je een van de eerste bezoekers die het park betreden. Hierdoor kun je de populaire attracties als eerste bezoeken en vermijd je lange wachtrijen later op de dag.

2. Bezoek het park op een doordeweekse dag

Als je de mogelijkheid hebt, is het aan te raden om de Efteling op een doordeweekse dag te bezoeken. Op deze dagen is het over het algemeen minder druk dan in het weekend en tijdens de vakantieperiodes. Hierdoor kun je meer attracties bezoeken en hoef je minder lang te wachten.

3. Maak gebruik van de Efteling-app

De Efteling heeft een handige app waarmee je de wachttijden van de attracties kunt bekijken. Zo kun je van tevoren bepalen welke attracties je wilt bezoeken en op welk moment van de dag. Hierdoor kun je de drukte vermijden en optimaal genieten van je dag in de Efteling.

4. Kies de juiste attracties

Sommige attracties zijn populairder dan andere en hebben daardoor langere wachtrijen. Als je de drukte wilt vermijden, is het aan te raden om de minder populaire attracties te bezoeken. Hierdoor hoef je minder lang te wachten en kun je meer attracties bezoeken.

5. Maak gebruik van de Single Rider-rij

Sommige attracties hebben een Single Rider-rij. Dit is een aparte rij voor mensen die alleen of met minder personen zijn. Hierdoor kun je sneller door de attractie en hoef je minder lang te wachten. Houd er wel rekening mee dat je niet naast elkaar zit tijdens de rit.

6. Reserveer je tickets van tevoren

Als je je tickets van tevoren reserveert, hoef je niet in de rij te staan bij de kassa. Hierdoor bespaar je tijd en kun je sneller het park betreden. Daarnaast zijn er soms speciale aanbiedingen voor online tickets, waardoor je geld kunt besparen.

7. Neem je eigen eten en drinken mee

In de Efteling zijn er verschillende eetgelegenheden, maar deze kunnen tijdens drukke dagen erg druk zijn. Als je je eigen eten en drinken meeneemt, hoef je niet in de rij te staan en kun je op een rustige plek genieten van je lunch. Houd er wel rekening mee dat er geen glaswerk en alcohol is toegestaan in het park.

8. Maak gebruik van de uitgang

Als je het park verlaat, kun je gebruik maken van de uitgang. Hierdoor hoef je niet door het hele park te lopen en kun je sneller bij de parkeerplaats komen. Dit kan vooral handig zijn als je aan het einde van de dag moe bent en niet meer wilt lopen.

Conclusie

De Efteling is een geweldig attractiepark, maar kan tijdens drukke dagen erg druk zijn. Door gebruik te maken van bovenstaande tips kun je de drukte vermijden en optimaal genieten van je dag in de Efteling. Kom vroeg, bezoek het park op een doordeweekse dag, maak gebruik van de Efteling-app, kies de juiste attracties, maak gebruik van de Single Rider-rij, reserveer je tickets van tevoren, neem je eigen eten en drinken mee en maak gebruik van de uitgang. Zo kun je een geweldige dag beleven in de Efteling!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Souvenirs 2021: De Nieuwste Collectie.

Plaats een reactie