Droomvlucht Efteling Brand: Wat er gebeurde en hoe de Efteling reageerde

Op 30 juni 2021 brak er brand uit in de attractie Droomvlucht van de Efteling. Het nieuws verspreidde zich snel en zorgde voor veel onrust onder bezoekers en fans van het pretpark. In dit artikel lees je wat er precies gebeurde tijdens de brand en hoe de Efteling hierop heeft gereageerd.

Droomvlucht efteling brand

Wat gebeurde er tijdens de brand?

De brand in Droomvlucht brak uit rond 13:30 uur op woensdag 30 juni 2021. De attractie was op dat moment in gebruik en er waren bezoekers aanwezig. De brand ontstond in het decor van de attractie en verspreidde zich snel. De brandweer werd direct gealarmeerd en was snel ter plaatse. De attractie werd onmiddellijk geëvacueerd en er vielen geen gewonden.

De brandweer had de brand snel onder controle en kon voorkomen dat het vuur zich verder verspreidde. De attractie Droomvlucht bleef gesloten voor de rest van de dag en de dagen daarna. De Efteling heeft direct na de brand een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Hoe heeft de Efteling gereageerd op de brand?

De Efteling heeft direct na de brand een persbericht uitgebracht waarin ze aangaven dat er een brand was uitgebroken in Droomvlucht en dat de attractie voor de rest van de dag gesloten zou blijven. Ook werd er aangegeven dat er geen gewonden waren gevallen en dat de brandweer de situatie onder controle had.

De Efteling heeft vervolgens de dagen na de brand regelmatig updates gegeven over de situatie. Zo werd er op de website van de Efteling aangegeven dat Droomvlucht voorlopig gesloten zou blijven en dat er onderzoek werd gedaan naar de oorzaak van de brand. Ook werden er alternatieve attracties aangeboden aan bezoekers die Droomvlucht niet konden bezoeken.

Op 2 juli 2021 bracht de Efteling een update uit waarin ze aangaven dat Droomvlucht voorlopig gesloten zou blijven en dat er nog geen duidelijkheid was over wanneer de attractie weer open zou gaan. Ook werd er aangegeven dat de veiligheid van de bezoekers en medewerkers van de Efteling altijd voorop staat en dat er daarom uitgebreid onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak van de brand.

Wat is de oorzaak van de brand?

Op 6 juli 2021 bracht de Efteling een update uit waarin ze aangaven dat het onderzoek naar de oorzaak van de brand nog steeds gaande was. Wel werd er alvast aangegeven dat de brand was ontstaan in het decor van de attractie en dat er geen sprake was van brandstichting.

Op 9 juli 2021 bracht de Efteling opnieuw een update uit waarin ze aangaven dat het onderzoek naar de oorzaak van de brand was afgerond. Uit het onderzoek bleek dat de brand was ontstaan door een technisch mankement in het decor van de attractie. De Efteling gaf aan dat er direct maatregelen zijn genomen om ervoor te zorgen dat dit in de toekomst niet meer kan gebeuren.

Wat betekent dit voor de toekomst van Droomvlucht?

Op 12 juli 2021 bracht de Efteling een update uit waarin ze aangaven dat Droomvlucht voorlopig gesloten blijft. De attractie wordt grondig geïnspecteerd en er worden extra veiligheidsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de attractie weer veilig geopend kan worden. De Efteling gaf aan dat ze nog geen duidelijkheid konden geven over wanneer Droomvlucht weer open zou gaan.

De sluiting van Droomvlucht is een flinke tegenvaller voor de Efteling en haar bezoekers. Droomvlucht is één van de populairste attracties van het pretpark en wordt door veel bezoekers gezien als een hoogtepunt van hun dagje uit. De Efteling doet er echter alles aan om de attractie zo snel mogelijk weer veilig te kunnen openen.

Conclusie

De brand in Droomvlucht op 30 juni 2021 zorgde voor veel onrust onder bezoekers en fans van de Efteling. Gelukkig vielen er geen gewonden en had de brandweer de situatie snel onder controle. De Efteling heeft direct na de brand een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand en heeft regelmatig updates gegeven over de situatie.

Uit het onderzoek bleek dat de brand was ontstaan door een technisch mankement in het decor van de attractie. De Efteling heeft direct maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat dit in de toekomst niet meer kan gebeuren. Droomvlucht blijft voorlopig gesloten en wordt grondig geïnspecteerd voordat de attractie weer veilig geopend kan worden.

De Efteling doet er alles aan om de attractie zo snel mogelijk weer veilig te kunnen openen. Bezoekers van de Efteling moeten nog even geduld hebben voordat ze weer kunnen genieten van de magische wereld van Droomvlucht.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Logeren: Een Magische Beleving.

Plaats een reactie