De wolf en de zeven geitjes Efteling

De Efteling is een van de bekendste pretparken van Nederland en staat bekend om zijn sprookjesachtige attracties. Een van de meest populaire attracties is het sprookje van de wolf en de zeven geitjes. Dit sprookje is gebaseerd op een oud Duits volksverhaal en vertelt het verhaal van een wolf die probeert de zeven geitjes op te eten. In dit artikel gaan we dieper in op het verhaal van de wolf en de zeven geitjes in de Efteling.

De wolf en de zeven geitjes efteling

Het verhaal van de wolf en de zeven geitjes

Het verhaal van de wolf en de zeven geitjes gaat over een moedergeit die haar zeven geitjes alleen thuis laat terwijl ze boodschappen gaat doen. De wolf, die in het bos woont, hoort de geitjes en besluit om ze op te eten. Hij klopt aan bij de deur en doet zich voor als hun moeder. De geitjes zijn echter slim en vragen de wolf om zijn poot door de deur te steken zodat ze kunnen controleren of het echt hun moeder is. De wolf doet dit en de geitjes zien dat het geen poot van hun moeder is, maar van de wolf. Ze weigeren de deur te openen en de wolf gaat weg om stenen te zoeken om zijn buik te vullen. De geitjes weten echter dat de wolf terug zal komen en verstoppen zich in het huis. De wolf komt terug en probeert door de schoorsteen naar binnen te klimmen, maar de geitjes hebben een ketel met kokend water klaargezet en gooien dit over de wolf heen. De wolf vlucht weg en de geitjes zijn veilig.

De wolf en de zeven geitjes in de Efteling

In de Efteling is het sprookje van de wolf en de zeven geitjes te vinden in het Sprookjesbos. Het is een van de oudste attracties van het park en werd geopend in 1952. Het sprookje is te vinden in een klein huisje waar de geitjes wonen. Het huisje is gebouwd in de stijl van een Duitse boerderij en heeft een rieten dak. Buiten het huisje staat een grote boom waar de wolf zich achter verstopt.

Als bezoekers het huisje binnenlopen, zien ze de zeven geitjes die rustig aan het spelen zijn. Op de achtergrond is het geluid van de wolf te horen die aan de deur klopt. De geitjes vragen aan de bezoekers of ze willen helpen om de wolf weg te jagen. Als de bezoekers ja zeggen, mogen ze op een knop drukken waardoor de wolf wegrent. De geitjes bedanken de bezoekers en gaan weer verder met spelen.

Andere sprookjes in de Efteling

De Efteling staat bekend om zijn vele sprookjesachtige attracties. Naast het sprookje van de wolf en de zeven geitjes zijn er nog vele andere sprookjes te vinden in het park. Enkele voorbeelden zijn:

  • Hans en Grietje
  • Roodkapje
  • De Indische Waterlelies
  • De Kleine Zeemeermin
  • De Sprookjesboom

Elk sprookje heeft zijn eigen attractie en is gebouwd in de stijl van het verhaal. Zo is het huisje van Hans en Grietje gemaakt van snoep en is de Kleine Zeemeermin te vinden in een onderwaterwereld.

Conclusie

Het sprookje van de wolf en de zeven geitjes is een van de bekendste sprookjes ter wereld en is ook te vinden in de Efteling. Het is een leuk en interactief sprookje waarbij bezoekers kunnen helpen om de wolf weg te jagen. Naast dit sprookje zijn er nog vele andere sprookjes te vinden in het park die allemaal hun eigen attractie hebben. De Efteling is dan ook een geweldige plek voor jong en oud om te genieten van de sprookjesachtige sfeer en attracties.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Vriendenkaartjes Efteling: Voordelig genieten van het pretpark met vrienden.

Plaats een reactie