De Vliegende Hollander Efteling: Een spannende attractie voor jong en oud

De Efteling is een van de bekendste pretparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Een van de populairste attracties in het park is de Vliegende Hollander. Deze attractie is gebaseerd op het legendarische spookschip dat al eeuwenlang over de zeeën vaart. In dit artikel lees je alles over de Vliegende Hollander Efteling.

De vliegende hollander efteling

De geschiedenis van de Vliegende Hollander

De Vliegende Hollander is een van de nieuwere attracties in de Efteling en opende zijn deuren in 2007. De attractie is ontworpen door de Nederlandse ontwerper Sander de Bruijn en is gebouwd door de Duitse firma Mack Rides. De Vliegende Hollander is een combinatie van een darkride en een waterattractie en is daarmee uniek in zijn soort.

De attractie is gebaseerd op het verhaal van de Vliegende Hollander, een spookschip dat al eeuwenlang over de zeeën vaart. Volgens de legende is de kapitein van het schip, Willem van der Decken, vervloekt en gedoemd om voor eeuwig over de zeeën te varen. Het schip zou alleen aan land kunnen komen als er een vrouw aan boord zou komen die bereid is om van hem te houden en met hem te trouwen.

De attractie

De Vliegende Hollander is een spannende attractie die geschikt is voor jong en oud. De attractie begint als een darkride, waarbij bezoekers in een bootje door een donkere tunnel varen. Tijdens de rit worden verschillende scènes uit het verhaal van de Vliegende Hollander uitgebeeld, zoals de vloek die over het schip is uitgesproken en de zoektocht naar de vrouw die de vloek kan opheffen.

Na de darkride volgt het watergedeelte van de attractie. De bootjes varen naar buiten en maken een spannende afdaling van 18 meter hoog. Tijdens de afdaling worden de bezoekers natgespetterd en ervaren ze de sensatie van een echte achtbaan. Na de afdaling varen de bootjes terug naar de instapplaats.

De wachtrij

De wachtrij voor de Vliegende Hollander is een attractie op zich. De wachtrij is namelijk helemaal in stijl van het verhaal van de Vliegende Hollander. Bezoekers lopen door een oud scheepswrak en komen langs verschillende scènes uit het verhaal. Zo is er een kamer waarin de kapitein van het schip zijn vloek uitspreekt en een kamer waarin de bemanning van het schip te zien is.

De wachtrij is ook interactief gemaakt. Zo kunnen bezoekers in een van de kamers een spel spelen waarbij ze moeten proberen om de vloek van de Vliegende Hollander op te heffen. Ook is er een speciale app beschikbaar waarmee bezoekers de wachtrij kunnen verkorten en extra informatie kunnen krijgen over de attractie.

Praktische informatie

De Vliegende Hollander is een populaire attractie in de Efteling en kan daarom druk zijn. Het is daarom aan te raden om de attractie vroeg in de ochtend of aan het einde van de dag te bezoeken. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de single rider-rij, waarbij je als individu in een bootje wordt geplaatst en sneller door de attractie kunt gaan.

De attractie is geschikt voor kinderen vanaf 1.20 meter en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Let wel op dat de attractie een spannende afdaling heeft en dat je nat kunt worden tijdens de rit.

Conclusie

De Vliegende Hollander is een unieke attractie in de Efteling en is zeker de moeite waard om te bezoeken. De combinatie van een darkride en een waterattractie zorgt voor een spannende en afwisselende ervaring. De wachtrij is ook een attractie op zich en zorgt ervoor dat je helemaal in het verhaal van de Vliegende Hollander wordt meegenomen. Kortom, de Vliegende Hollander is een aanrader voor jong en oud!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling kaartje: alles wat je moet weten.

Plaats een reactie