De Efteling attracties

De Efteling is een van de bekendste en populairste attractieparken van Nederland. Het park is gelegen in Kaatsheuvel en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Een van de grootste trekpleisters van de Efteling zijn de attracties. In dit artikel zullen we de verschillende attracties van de Efteling bespreken.

De efteling attracties

De achtbanen

De Efteling staat bekend om zijn spectaculaire achtbanen. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende achtbanen:

 • Baron 1898: Deze achtbaan opende in 2015 en is een van de nieuwste attracties van de Efteling. De achtbaan heeft een vrije val van 37,5 meter en bereikt een snelheid van 90 km/u.
 • Joris en de Draak: Deze houten achtbaan heeft twee banen die tegen elkaar racen. De achtbaan is geopend in 2010 en is vernoemd naar het sprookje van Joris en de Draak.
 • Vogel Rok: Deze overdekte achtbaan is geopend in 1998 en heeft als thema het sprookje van Sinbad de Zeeman. De achtbaan gaat in het donker en heeft verschillende licht- en geluidseffecten.
 • Python: De Python is een van de oudste achtbanen van de Efteling en opende in 1981. De achtbaan heeft verschillende loopings en kurkentrekkers.

De darkrides

Naast de achtbanen heeft de Efteling ook verschillende darkrides. Dit zijn attracties waarbij je in een karretje door een donkere ruimte rijdt en verschillende scènes te zien krijgt. Hieronder vind je een overzicht van de darkrides:

 • Droomvlucht: Droomvlucht is een van de bekendste attracties van de Efteling en opende in 1993. In deze attractie vlieg je door verschillende sprookjesachtige werelden.
 • Fata Morgana: Fata Morgana is een darkride die geopend is in 1986. In deze attractie vaar je door verschillende scènes uit het sprookje van 1001 nacht.
 • Carnaval Festival: Carnaval Festival is een vrolijke darkride die geopend is in 1984. In deze attractie rijd je langs verschillende poppen die verschillende landen en culturen vertegenwoordigen.

De waterattracties

De Efteling heeft ook verschillende waterattracties. Hieronder vind je een overzicht van de waterattracties:

 • De Vliegende Hollander: De Vliegende Hollander is een waterachtbaan die geopend is in 2007. In deze attractie maak je een vrije val van 18 meter en vaar je door verschillende scènes uit het sprookje van de Vliegende Hollander.
 • Piraña: Piraña is een wildwaterbaan die geopend is in 1983. In deze attractie vaar je in een bootje langs verschillende watervallen en stroomversnellingen.
 • De Kikkerprins: De Kikkerprins is een attractie voor kinderen waarbij ze in een bootje varen langs verschillende sprookjesfiguren.

De familieattracties

Naast de achtbanen, darkrides en waterattracties heeft de Efteling ook verschillende familieattracties. Hieronder vind je een overzicht van de familieattracties:

 • Villa Volta: Villa Volta is een attractie die geopend is in 1996. In deze attractie maak je een ritje in een draaiend huis en beleef je het verhaal van Hugo van den Loonsche Duynen.
 • Pandadroom: Pandadroom is een 4D-film die geopend is in 2002. In deze film volg je de avonturen van een groepje dieren die op zoek zijn naar de balans in de natuur.
 • Carnaval Festival: Zoals eerder genoemd is Carnaval Festival een vrolijke darkride die geschikt is voor het hele gezin.

Conclusie

De Efteling heeft een groot aanbod aan attracties voor jong en oud. Of je nu houdt van achtbanen, darkrides, waterattracties of familieattracties, er is voor ieder wat wils. De Efteling blijft zich vernieuwen en uitbreiden, waardoor er altijd wel iets nieuws te ontdekken valt. Een dagje naar de Efteling is dan ook een echte aanrader voor iedereen die van avontuur en sprookjes houdt.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Hotel Kamers: Een Magische Overnachting in het Hart van de Efteling.

Plaats een reactie