De Chinese Nachtegaal Efteling

De Efteling is een van de bekendste pretparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het park staat bekend om zijn sprookjesachtige attracties en thema’s. Een van de meest geliefde attracties in de Efteling is de Chinese Nachtegaal. Deze attractie is gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen en is een van de oudste attracties in het park.

De chinese nachtegaal efteling

De geschiedenis van de Chinese Nachtegaal

De Chinese Nachtegaal werd geopend in 1978 en was een van de eerste attracties in de Efteling die gebaseerd was op een sprookje. Het sprookje van Hans Christian Andersen gaat over een keizer die een prachtige nachtegaal hoort zingen in zijn tuin. De keizer is zo onder de indruk van de zang van de nachtegaal dat hij hem vraagt om voor hem te zingen. De nachtegaal stemt hiermee in en zingt de mooiste liederen voor de keizer en zijn hofhouding. Op een dag krijgt de keizer een prachtige mechanische nachtegaal cadeau van de keizer van Japan. De keizer is zo onder de indruk van de mechanische nachtegaal dat hij de echte nachtegaal vergeet en alleen nog maar naar de mechanische nachtegaal luistert. De echte nachtegaal voelt zich hierdoor gekwetst en vliegt weg. Als de mechanische nachtegaal stuk gaat, beseft de keizer dat de echte nachtegaal veel waardevoller is dan de mechanische nachtegaal.

De attractie in de Efteling is gebaseerd op dit sprookje en laat de bezoekers kennismaken met de prachtige zang van de nachtegaal. De attractie bestaat uit een grote zaal waarin een mechanische nachtegaal staat die prachtige liederen zingt. De zaal is versierd met prachtige Chinese decoraties en er zijn verschillende zitjes waar de bezoekers kunnen genieten van de zang van de nachtegaal.

De vernieuwing van de Chinese Nachtegaal

In 2010 werd de Chinese Nachtegaal volledig gerenoveerd en vernieuwd. De attractie kreeg een nieuwe locatie in het park en er werden nieuwe technieken gebruikt om de zang van de nachtegaal nog mooier te maken. Ook werden er nieuwe decoraties toegevoegd aan de zaal om de bezoekers nog meer onder te dompelen in de sfeer van het sprookje.

De vernieuwde Chinese Nachtegaal is een groot succes gebleken en trekt nog steeds veel bezoekers. De attractie is geliefd bij jong en oud en wordt gezien als een van de meest romantische attracties in de Efteling.

Andere sprookjes in de Efteling

De Efteling staat bekend om zijn sprookjesachtige attracties en thema’s. Naast de Chinese Nachtegaal zijn er nog veel meer attracties in het park die gebaseerd zijn op sprookjes. Zo is er bijvoorbeeld het Sprookjesbos, waarin verschillende sprookjes tot leven komen. Ook zijn er attracties gebaseerd op sprookjes als Sneeuwwitje, Doornroosje en Roodkapje.

Naast de sprookjesachtige attracties heeft de Efteling ook veel andere attracties die geschikt zijn voor jong en oud. Zo zijn er verschillende achtbanen, waterattracties en shows te vinden in het park. Ook zijn er verschillende restaurants en winkels waar de bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje.

Conclusie

De Chinese Nachtegaal is een van de oudste attracties in de Efteling en is gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen. De attractie is in 2010 volledig gerenoveerd en vernieuwd en trekt nog steeds veel bezoekers. Naast de Chinese Nachtegaal zijn er nog veel meer sprookjesachtige attracties te vinden in de Efteling, waardoor het park geschikt is voor jong en oud. De Efteling blijft zich vernieuwen en ontwikkelen, waardoor het park altijd een bezoek waard is.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Bosrijk: Een magisch verblijf in het bos.

Plaats een reactie