Brand Efteling 2021: Wat is er gebeurd?

Op 30 juni 2021 brak er brand uit in de Efteling. Het vuur ontstond in het restaurant Polles Keuken, gelegen in het Ruigrijk-gedeelte van het pretpark. De brandweer was snel ter plaatse en wist het vuur binnen een uur te blussen. Er vielen geen gewonden, maar de schade aan het restaurant was aanzienlijk. Wat is er precies gebeurd en wat zijn de gevolgen van deze brand?

Brand efteling 2021

Hoe is de brand ontstaan?

De oorzaak van de brand is nog niet officieel bekendgemaakt door de Efteling. Wel zijn er verschillende geruchten en speculaties over hoe het vuur is ontstaan. Zo wordt er gesproken over kortsluiting in de keukenapparatuur of een gaslek. Ook wordt er gesuggereerd dat de brand is veroorzaakt door een barbecue die buiten het restaurant werd gebruikt. De Efteling heeft aangegeven dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Wat zijn de gevolgen van de brand?

De schade aan het restaurant Polles Keuken is groot. Het dak van het gebouw is grotendeels verwoest en ook de keuken en het interieur hebben flinke schade opgelopen. Het is nog niet bekend hoe lang het zal duren voordat het restaurant weer open kan. De Efteling heeft aangegeven dat er wordt gewerkt aan een tijdelijke oplossing, zodat bezoekers toch kunnen blijven genieten van eten en drinken in het Ruigrijk-gedeelte van het park.

Naast de schade aan het restaurant heeft de brand ook gevolgen voor de attracties in de omgeving. Zo was de Python tijdelijk gesloten vanwege de rookontwikkeling en moesten bezoekers van de Bobbaan geëvacueerd worden vanwege de nabijheid van de brand. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en konden de attracties na het blussen van de brand weer snel open.

Hoe reageert de Efteling op de brand?

De Efteling heeft direct na de brand gereageerd op het incident. Het pretpark heeft via social media laten weten dat er geen gewonden zijn gevallen en dat de brandweer snel ter plaatse was. Ook heeft de Efteling aangegeven dat er wordt gewerkt aan een tijdelijke oplossing voor het restaurant Polles Keuken.

Veiligheid staat bij de Efteling altijd voorop en daarom wordt er ook een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Het pretpark wil er alles aan doen om herhaling van dit soort incidenten te voorkomen. De Efteling heeft aangegeven dat de veiligheidsprocedures regelmatig worden geëvalueerd en waar nodig worden aangepast.

Conclusie

De brand in de Efteling heeft voor flinke schade gezorgd aan het restaurant Polles Keuken. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en konden de attracties na het blussen van de brand weer snel open. De Efteling heeft direct gereageerd op het incident en werkt aan een tijdelijke oplossing voor het restaurant. Ook wordt er een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand, zodat herhaling in de toekomst kan worden voorkomen. Veiligheid staat bij de Efteling altijd voorop en daarom worden de veiligheidsprocedures regelmatig geëvalueerd en aangepast waar nodig.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling kaartje: alles wat je moet weten.

Plaats een reactie