Bezoekers Efteling per jaar

De Efteling is een van de grootste en meest populaire attractieparken van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers vanuit binnen- en buitenland. In dit artikel gaan we dieper in op het aantal bezoekers dat de Efteling jaarlijks ontvangt en wat de redenen zijn voor deze populariteit.

Bezoekers efteling per jaar

Aantal bezoekers Efteling per jaar

De Efteling is al jaren een van de populairste attractieparken van Nederland. Het park trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. In 2019 ontving de Efteling maar liefst 5,3 miljoen bezoekers. Dit is een stijging van 0,8% ten opzichte van het voorgaande jaar. Het park heeft hiermee een recordaantal bezoekers behaald. Het is niet alleen het grootste attractiepark van Nederland, maar ook een van de grootste van Europa.

De Efteling is niet alleen populair onder Nederlanders, maar ook onder toeristen. Het park trekt jaarlijks veel bezoekers uit België, Duitsland en andere landen. Dit komt mede door de ligging van het park. De Efteling is gelegen in het zuiden van Nederland, vlakbij de grens met België en Duitsland. Hierdoor is het park goed bereikbaar voor toeristen uit deze landen.

Redenen voor populariteit

Er zijn verschillende redenen waarom de Efteling zo populair is onder bezoekers. Een van de belangrijkste redenen is de diversiteit aan attracties. Het park heeft attracties voor jong en oud, waardoor het geschikt is voor het hele gezin. Daarnaast heeft de Efteling een aantal iconische attracties, zoals de Python, de Vliegende Hollander en de Droomvlucht. Deze attracties zijn al jaren populair onder bezoekers.

Een andere reden voor de populariteit van de Efteling is de sprookjesachtige sfeer van het park. Het park is gebaseerd op sprookjes en mythes, waardoor het een unieke uitstraling heeft. Het park heeft veel aandacht besteed aan de thematisering van de attracties en het park zelf. Hierdoor waan je je als bezoeker in een andere wereld.

Daarnaast heeft de Efteling ook veel aandacht besteed aan de horeca en de accommodaties. Het park heeft verschillende restaurants en eetgelegenheden waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast heeft het park ook verschillende accommodaties, zoals vakantiepark Bosrijk en het Efteling Hotel. Hierdoor kun je als bezoeker een compleet verblijf boeken bij de Efteling.

Ontwikkelingen bij de Efteling

De Efteling is voortdurend bezig met vernieuwing en uitbreiding. Zo heeft het park in 2017 de attractie Symbolica geopend. Dit is een darkride waarbij je als bezoeker een rondleiding krijgt door het paleis van de koning. Daarnaast heeft het park ook plannen om een nieuw themagebied te openen, genaamd ‘Max en Moritz’. Dit gebied zal gebaseerd zijn op het Duitse verhaal van de kwajongens Max en Moritz.

Naast uitbreiding van het park zelf, is de Efteling ook bezig met duurzaamheid. Het park heeft als doel om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Hiervoor heeft het park verschillende maatregelen genomen, zoals het plaatsen van zonnepanelen en het verminderen van afval.

Conclusie

De Efteling is een van de grootste en meest populaire attractieparken van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers vanuit binnen- en buitenland. De populariteit van de Efteling is te danken aan de diversiteit aan attracties, de sprookjesachtige sfeer en de aandacht voor horeca en accommodaties. Het park is voortdurend bezig met vernieuwing en duurzaamheid, waardoor het ook in de toekomst een populaire bestemming zal blijven.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Baron: De Sensatie van de Efteling.

Plaats een reactie