Beveiliging Efteling: Veiligheid staat voorop

De Efteling is een van de grootste en meest populaire attractieparken van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het is dan ook van groot belang dat de beveiliging van het park goed op orde is. De Efteling heeft dan ook een uitgebreid beveiligingssysteem om de veiligheid van haar bezoekers te waarborgen.

Beveiliging efteling

Beveiligingsmaatregelen

De Efteling heeft verschillende beveiligingsmaatregelen genomen om de veiligheid van haar bezoekers te waarborgen. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste maatregelen:

  • Camera’s: Het park is voorzien van honderden camera’s die 24/7 worden gemonitord. Hierdoor kan de beveiliging snel ingrijpen bij eventuele incidenten.
  • Beveiligingspersoneel: Het park heeft een eigen beveiligingsteam dat dag en nacht aanwezig is. Dit team bestaat uit professionele beveiligers die getraind zijn om snel en adequaat te handelen bij incidenten.
  • Toegangscontrole: Bij de ingang van het park wordt iedere bezoeker gecontroleerd op verboden voorwerpen, zoals wapens en drugs. Ook worden tassen en rugzakken gecontroleerd op verdachte inhoud.
  • Brandveiligheid: Het park voldoet aan alle eisen op het gebied van brandveiligheid. Zo zijn er voldoende blusmiddelen aanwezig en zijn alle attracties regelmatig gecontroleerd op brandveiligheid.
  • EHBO: Het park heeft een eigen EHBO-post waar bezoekers terecht kunnen voor eerste hulp bij ongelukken. Ook zijn er op verschillende plekken in het park AED’s aanwezig.

Veiligheid in de attracties

Naast de algemene beveiligingsmaatregelen heeft de Efteling ook specifieke maatregelen genomen om de veiligheid in de attracties te waarborgen. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste maatregelen:

  • Veiligheidsinstructies: Bij elke attractie worden veiligheidsinstructies gegeven. Bezoekers worden bijvoorbeeld gewezen op het dragen van veiligheidsgordels en het niet uitsteken van ledematen tijdens de rit.
  • Veiligheidsharnassen: Bij sommige attracties worden veiligheidsharnassen gebruikt om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen. Deze harnassen zijn speciaal ontworpen om de bezoeker op zijn plaats te houden tijdens de rit.
  • Controle: Voor elke rit worden de attracties gecontroleerd op veiligheid. Hierbij wordt gekeken naar de staat van de attractie en de veiligheid van de bezoekers.
  • Minimumlengte: Bij sommige attracties geldt een minimumlengte om de veiligheid van de bezoeker te waarborgen. Zo kan een te kleine bezoeker bijvoorbeeld uit de attractie vallen.

Veiligheid voorop

De Efteling hecht veel waarde aan de veiligheid van haar bezoekers. Het park doet er dan ook alles aan om de veiligheid te waarborgen. Door de verschillende beveiligingsmaatregelen en de specifieke maatregelen in de attracties kunnen bezoekers met een gerust hart genieten van een dagje uit in de Efteling.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Overnachten in de buurt van de Efteling.

Plaats een reactie