Alle Achtbanen Efteling

De Efteling is een van de grootste en meest populaire pretparken van Nederland. Het park heeft een groot aantal attracties, waaronder achtbanen. In dit artikel gaan we alle achtbanen van de Efteling bespreken.

Alle achtbanen efteling

Python

De Python is een van de bekendste achtbanen van de Efteling. Deze achtbaan opende in 1981 en was destijds de grootste achtbaan van Europa. De Python heeft een lengte van 750 meter en een hoogte van 29 meter. De achtbaan heeft twee loopings en een kurkentrekker. De Python is een klassieker en een must-ride voor elke achtbaanliefhebber.

Vogel Rok

Vogel Rok is een indoor achtbaan die in 1998 opende. De achtbaan heeft een lengte van 400 meter en een hoogte van 25 meter. Vogel Rok is een donkere rit waarbij je door verschillende scènes vliegt. De achtbaan heeft geen loopings, maar wel een aantal scherpe bochten en drops. Vogel Rok is een unieke ervaring en zeker de moeite waard.

Baron 1898

Baron 1898 is een van de nieuwere achtbanen van de Efteling. Deze achtbaan opende in 2015 en is een zogenaamde dive coaster. Dit betekent dat de achtbaan een verticale drop heeft van 37,5 meter. Baron 1898 heeft een lengte van 501 meter en een topsnelheid van 90 km/u. De achtbaan heeft ook een aantal inversies, waaronder een Immelmann en een Zero-G roll. Baron 1898 is een van de meest intense achtbanen van de Efteling.

Joris en de Draak

Joris en de Draak is een houten achtbaan die in 2010 opende. De achtbaan heeft twee tracks, genaamd Vuur en Water. De tracks zijn identiek en de achtbaan heeft geen inversies, maar wel een aantal drops en bochten. Joris en de Draak is een leuke achtbaan voor het hele gezin.

De Vliegende Hollander

De Vliegende Hollander is een dark ride en waterachtbaan in één. De attractie opende in 2007 en heeft een lengte van 420 meter. De Vliegende Hollander heeft een aantal drops, waaronder een verticale drop van 18 meter. De attractie heeft ook een aantal scènes waarbij je door een mistige omgeving vaart. De Vliegende Hollander is een unieke attractie die je niet mag missen.

Max & Moritz

Max & Moritz is een nieuwe achtbaan die in 2020 opende. De achtbaan heeft een lengte van 500 meter en een hoogte van 10 meter. Max & Moritz is een familieachtbaan met een aantal drops en bochten. De achtbaan heeft ook een aantal interactieve elementen, zoals waterkanonnen waarmee je andere bezoekers kunt nat spuiten. Max & Moritz is een leuke attractie voor het hele gezin.

Bob

Bob was een bobslee-achtbaan die in 1985 opende. De achtbaan had een lengte van 500 meter en een hoogte van 20 meter. Bob was een populaire attractie, maar moest in 2019 sluiten vanwege technische problemen. Inmiddels is de achtbaan vervangen door Max & Moritz.

Kinderspoor

Het Kinderspoor is een kleine achtbaan voor kinderen. De achtbaan heeft een lengte van 80 meter en een hoogte van 2,5 meter. Het Kinderspoor is een leuke attractie voor de jongste bezoekers van de Efteling.

Conclusie

De Efteling heeft een groot aantal achtbanen voor verschillende doelgroepen. Van de klassieke Python tot de intense Baron 1898 en de familieachtbaan Max & Moritz, er is voor iedereen wel een achtbaan te vinden. De Efteling blijft vernieuwen en investeren in nieuwe attracties, dus wie weet wat voor achtbanen er in de toekomst nog bij zullen komen.Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Hotel Kamers: Een Magische Overnachting in het Hart van de Efteling.

Plaats een reactie