Achtbanen in de Efteling

De Efteling is een van de bekendste pretparken van Nederland en staat vooral bekend om zijn sprookjesachtige attracties. Maar naast de sprookjesachtige attracties heeft de Efteling ook een aantal spectaculaire achtbanen. In dit artikel gaan we dieper in op de achtbanen in de Efteling.

Achtbanen in de efteling

Python

De Python is een van de bekendste achtbanen in de Efteling. Deze achtbaan opende in 1981 en was destijds de grootste achtbaan van Europa. De Python is een stalen achtbaan met twee loopings, een kurkentrekker en een dubbele schroef. De achtbaan is 750 meter lang en heeft een topsnelheid van 85 kilometer per uur.

De Python heeft in de loop der jaren verschillende renovaties ondergaan. Zo is de achtbaan in 2005 volledig opnieuw opgebouwd en zijn de treinen vervangen door nieuwe treinen met schouderbeugels. In 2018 werd de Python opnieuw gerenoveerd en kreeg de achtbaan een nieuwe verflaag en nieuwe treinen met comfortabele stoelen.

Baron 1898

De Baron 1898 is een van de nieuwere achtbanen in de Efteling. Deze achtbaan opende in 2015 en is een zogenaamde dive coaster. Bij een dive coaster hangen de treinen aan de rails en maken ze een vrije val naar beneden. De Baron 1898 heeft een hoogte van 37,5 meter en een topsnelheid van 90 kilometer per uur.

De Baron 1898 heeft een verhaallijn die gebaseerd is op de legende van de Witte Wieven. De achtbaan begint met een lift naar de top van de mijn, waar de bezoekers een prachtig uitzicht hebben over de omgeving. Vervolgens maken de treinen een vrije val naar beneden en gaan ze door verschillende bochten en inversies. De Baron 1898 is een van de populairste attracties in de Efteling en heeft vaak lange wachtrijen.

Vogel Rok

De Vogel Rok is een overdekte achtbaan in de Efteling. Deze achtbaan opende in 1998 en is gebaseerd op het sprookje van Sinbad de Zeeman. De Vogel Rok is een donkere achtbaan, wat betekent dat de bezoekers in het donker rijden en niet kunnen zien wat er komt. De achtbaan heeft verschillende bochten en inversies en een topsnelheid van 65 kilometer per uur.

De Vogel Rok heeft in 2011 een grote renovatie ondergaan. Hierbij zijn de treinen vervangen door nieuwe treinen met soepelere rit en zijn de lichteffecten verbeterd. De Vogel Rok is een populaire attractie in de Efteling en heeft vaak lange wachtrijen.

Joris en de Draak

Joris en de Draak is een houten achtbaan in de Efteling. Deze achtbaan opende in 2010 en is gebaseerd op het sprookje van Joris en de Draak. De achtbaan heeft twee tracks, de Blauwe Draak en de Rode Draak, die naast elkaar lopen. De bezoekers kunnen kiezen welke track ze willen rijden.

Joris en de Draak is een race-achtbaan, wat betekent dat de twee treinen tegen elkaar racen. De achtbaan heeft verschillende heuvels en bochten en een topsnelheid van 75 kilometer per uur. Joris en de Draak is een populaire attractie in de Efteling en heeft vaak lange wachtrijen.

Conclusion

De Efteling heeft een aantal spectaculaire achtbanen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Of je nu houdt van snelle achtbanen of juist van donkere achtbanen, er is voor ieder wat wils. De Python, Baron 1898, Vogel Rok en Joris en de Draak zijn stuk voor stuk topattracties in de Efteling die je niet mag missen.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over ING Punten Efteling: Een Dagje Uit met Korting.

Plaats een reactie